VIDEO Un membru al comisiei de vot de la Horodniceni, plătit din banii statului, și-a băgat picioare în muncă pe motiv că e filmat de presă: „Vrei să îți sparg aia?”

Astăzi, reporterii Ziar de Suceava au vizitat mai multe secții de votare din județul Suceava, printre care și secția de votare din cadrul Primăriei comunei Horodniceni.

Înainte de a intra în respectiva secție de votare, reporterii au observat faptul că afișele electorale care trebuiau să fie date jos de pe panourile destinate anunțurilor, încă influențau decizia electoratului.

Pe urmă, la intrarea în secția de vot, acestora li s-a luat temperatura, au fost dezinfectați pe mâini, iar președintele de comisie le-a verificat buletinele și legitimațiile de presă dându-le voie acestora să filmeze în încăpere.

În timp ce aceștia filmau cum se desfășoară votarea, de la intrarea alegătorului în secția de votare și până la ieșirea acestuia din secție, au surprins mai multe practici care nu sunt în tocmai „sănătoase” având în vedere pandemia de coronavirus. Câteva dintre nereguli sunt: membrii comisiei plimbau buletinele alegătorilor de la unul la altul, alegătorilor nu li s-a solicitat să-și dea jos masca pentru câteva secunde pentru identificare, uneori buletinele de vot erau introduse în urnă de către un membru al comisiei și ștampila cu „votat” a fost pusă pe spatele buletinului de către membrii comisiei, nu de către alegător cum prevăd măsurile de prevenire și combatere a coronavirusului.

În ciuda tuturor acestora, o femeie, membru în comisia de vot, a găsit un motiv pentru a-și lăsa colegii din comisie să muncească singuri, chiar dacă cel mai probabil primesc aceeași sumă de bani. Arogantă, femeia a spus că nu e de acord ca reprezentanții mass-media să filmeze în secția de votare pentru că apare și ea în imagini. Acesta a fost motivul pentru care individa a spus că vrea să iasă afară.

Înainte ca femeia să recunoască că lasă totul baltă, aceasta a încercat să îi intimideze pe cameramani, spunând că îi dă în judecată și că le sparge camera.

Așadar, femeia care nu a părut să fie de prea mare folos în respectiva secție de votare a motivat lipsa chefului de muncă cu faptul că nu vrea să fie filmată. Cel mai probabil, femeia a primi același „ciubuc” precum ceilalți membrii ai comisiei de vot, care și-au văzut de treabă chiar dacă erau rușinați probabil de ideea că știu că sunt filmați.

Cel puțin în timpul în care reprezentanții mass-media au fost prezenți în secția de votare, individa nu a făcut altceva decât să se plimbe dintr-o parte în alta, fără a transporta ceva, și să stea pe scaun în timp ce își întindea mănușile pe mâini și conform privirii purta grija cameramanilor. În plus, la un moment dat, aceeași femeie s-a așezat cu coatele de spătarul unui scaun și s-a luat în vorbă cu un alegător, nu înainte de a-și da masca sub gură și nas.

Adauga comentariu