VIDEO Un milion de euro ridicați de procurorii DNA în urma perchezițiilor desfășurate pe raza județului Suceava

În urma perchezițiilor de astăzi, procurorii DNA Suceava au ridicat de pe raza județului nostru aproape un milion de euro. Banii era ținuți prin seifuri, în pereți sau depozitați prin ligheane sau găleți.

„Polițiștii DGA, sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA, pun in executare aproximativ 60 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind fapte de corupție. Printre suspecți sunt și angajați ai Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, dar și alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obținere a permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Vreau să subliniez faptul că structurile Ministerului Afacerilor Interne au participat activ la instrumentarea acestui dosar, depunând toate eforturile pentru identificarea persoanele vinovate, astfel încât acestea să fie trase la răspundere. Probele administrate au evidențiat crearea unei rețele de intermediere a obținerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice și a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 7.000 euro pentru un permis”, a declarat Monica Dăjbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Ancheta procurorilor anticorupție este împărțită în trei dosare. Unul dintre ele vizează înmatriculările, cel de-al doilea permisele de conducere, iar cel de-al treilea mai multe cadre MAI.

Adauga comentariu