VIDEO Un pădurar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care conducea beat și fără permis o mașină, și-a umflat mușchii, într-o pădure din Moldovița, în fața unor activiști de mediu

Un pădurar de la Ocolul Silvic Silva Bucovina, ocol care administrează pădurile proprietatea unităţilor de cult ortodox din protopopiatele Suceava şi Rădăuţi, s-a dat în spectacol într-o pădure de pe raza comunei Moldovița.

Florin Hârjău și-a umflat mușchii în fața unui jurnalist care realiza un documentar pentru CNN, cu ajutorul unor activiști de mediu din Moldovița. Aceștia din urmă l-au „dezumflat” rapid pe pădurar, aducându-i aminte faptul că nu are voie să conducă autoturisme pe drumuri publice, deoarece i-a fost reținut permisul ca urmare a faptului că în urmă cu două luni a fost depistat beat la volan de către polițiști.

Hârjău, vizibil aflat sub influența băuturilor alcoolice, s-a speriat de apariția activiștilor de mediu și a fugit de la fața locului, lăsând vehiculul cu care se deplasa în mijlocul pădurii. Un coleg de-al pădurarului a recuperat mașina lăsată de izbeliște pe drumul forestier.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, pădurarul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților alegând să se facă nevăzut printre copaci decât să dea explicații cu privire la starea sa de ebrietate și a faptului că a condus deși are permisul de conducere reținut.

Din spusele activiștilor de mediu, autovehiculul ar fi proprietatea Ocolului Silvic Silva Bucovina, astfel că este interesant de aflat cine i-a dat permisiunea pădurarului Florin Hârjău să îl conducă, știind că nu are permis de conducere.

Cotidianul online Ziar de Suceava arătat că, la data de 12 martie 2021, un echipaj de poliție care se afla la ieșirea din comuna Moldovița spre municipiul Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control mașina condusă de pădurarul Florin Hârjău.

Cu greu, polițiștii au reușit să-l testeze cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, l-au dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolmiei.

Bărbatul s-a ales atunci cu un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Adauga comentariu