VIDEO Un sucevean a fost condamnat definitiv la două luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a schingiuit câinele: „L-am legat de o scândură de la gard și l-am lovit de mai multe ori cu o nuia”

Curtea de Apel Suceava a admis apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava împotriva sentinţei penale prin care Petru Bidalah a fost condamnat la amenda penală de 1.800 de lei (15 lei/ zi de amendă) pentru săvârșirea infracțiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”.

În urma apelului, magistrații Curții de Apel Suceava l-au condamnat pe individ la două luni de închisoare cu suspendare. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul este obligat să presteze timp de 60 de zile o activitate neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Siminicea sau Primăria comunei Dumbrăveni.

Decizia este definitivă.


La data de 20 august 2020, președintele Asociației „Casa lui Patrocle” Suceava a primit pe Facebook o filmare în care apărea un câine maltratat de stăpânul său. 

Individul a legat câinele de gât, l-a atârnat de un par și i-a aplicat circa 13 lovituri cu un obiect contondent. Câinele a fost lovit până când a scăpat din funie și a fugit. Momentul a fost filmat de către o persoană aflată într-o curte învecinată inculpatului.

Declarația inculpatului

„Ca fiecare om, am avut acasă doi câini, dintre care unul de talie mică, și unul de talie mai mare, alb cu pete roșiatice. Pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, câinele de talie mare, începea să urle continuu de la ora 03:00 dimineața până în jurul orele 05:00, motiv pentru care, m-am enervat, și la o dată pe care nu mi-o amintesc, în luna august a anului curent, l-am prins, l-am legat cu o ață de balot de gât, după care l-am legat de o scândură de la gard și l-am lovit de mai multe ori cu o nuia, iar apoi i-am dat drumul în curte. A doua zi, în jurul orei 10:00, la locuința mea au venit mai multe autoturisme cu numere de înmatriculare de București, și un echipaj de poliție, și m-au întrebat de ce am bătut câinele. Le-am spus motivul mai sus menționat, după care mi-au spus că este o lege care interzice rănirea și maltratarea animalelor, după care mi-au cerut să le predau câinele și am fost de acord. Acesta a fost preluat până la urmă de o femeie și dus la una din mașini, după care au plecat de la fața locului. Recunosc și regret fapta comisă.”

Adauga comentariu