VIDEO Un sucevean a parcurs circa 10.000 de kilometri pentru a vota în comuna Mitocu Dragomirnei: „Mă doare inima când văd, nu curent, nu apă, nu canalizare”

Silviu Hanuseac, este un sucevean care a venit acasă din Statele Unite ale Americii pentru a vota viitorul primar și viitoarea echipă de consilieri locali pentru următorii patru ani de zile, în comuna Mitocu Dragomirnei.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost așteptat de către mai mulți localnici la intrarea în comună.

Proaspătul venit din America a fost întâmpinat de către o tânără îmbrăcată în port popular care l-a servit pe bărbat, conform tradiției din zonă, cu pâine și sare.

„Știm că va fost dor de pâinea dulce de acasă. Pâinea dintre străini oricum ar fi, tot e amară. Astăzi, nu ați arătat altceva decât că rădăcinile puternice întotdeauna biruiesc orice distanță și orice depărtare. Dumneavoastră prin ceea ce ați făcut astăzi nu ați făcut altceva decât să scrieți istorie pentru comuna Mitocu Dragomirnei”, a spus un localnic.

Bărbatul a bătut acest drum lung de aproape 10.000 de kilometri fiind dezgustat de faptul că după părerea sa comuna nu s-a dezvoltat deloc în ultimii 12 ani. Cu lacrimi în ochi acesta și-a împărtășit motivul întoarcerii sale în comuna Mitocu Dragomirnei.

„Tocmai am ajuns din Statele Unite. M-am pornit de joi de acolo și am ajuns astăzi aici, acasă. (...) Pentru cauza aceasta (n.r. – alegeri locale), totuși am lăsat deoparte toate problemele pe care le pot întâmplina și cu pandemia și cu lucrul de acolo. Totul pentru un plus pentru binele comunei, nimic personal, nimic, doar pentru comuna aceasta care e uitată. (...) Am 35 de ani, de la 18 ani sunt plecat. Deci am văzut nivelul de trai și în Europa și în State, peste tot și chiar, sincer, mă doare inima când văd, nu curent, nu apă, nu canalizare, nu mai spunem de școală, nu am cuvinte”, a spus Silviu Hanuseac.

Din Statele Unite ale Americii și până în România, suceveanul a schimbat două avioane, făcând o escală în Marea Britanie.

Adauga comentariu