VIDEO Un tânăr acuză că o femeie a vrut să dea intenționat cu mașina peste el. Soțul șoferiței susține că scandalul a pornit de la o presupusă taxă de protecție

Un conflict iscat de mai multă vreme între două familii din comuna Horodnic de Jos putea să degenereze extrem de grav astăzi, în jurul amiezii. Un tânăr din localitate, pe nume Costel Prelipcean, susține că o consăteancă, respectiv Mărioara Moroșan, ar fi încercat să dea cu mașina peste el. Incidentul s-a produs pe DC 46B, iar reclamantul a reușit să surprindă cu telefonul mobil întreaga scenă.

„În timp ce ma deplasam pe acostamentul drumului comunal 46 B, din comuna Horodnic de jos, pe partea stânga, la un moment dat o camionetă venită din sens contrar, a vrut sa dea peste mine. De arătat că șoferița autoutilitarei este doamna Moroșan Mărioara care este în relații de cumetrie și apropiere cu primarul comunei Horodnic de Jos, domnul Onică Petrică. Ultimul copil al doamnei este botezat de către primar și acest lucru a dus la ascensiunea unei afaceri parțial nelegală în comună. Întâmplarea face ca sediul firmei pe care o manageriază doamna în cauză este situat la circa 50 de metri de primărie și poliție, afacerea fiind patronată de soțul acesteia. Pentru că tatăl meu a dat în vileag mai multe fapte ilicite, ce se desfășurau la sediul firmei, aceasta, din dorința de a se răzbuna, vrea să mă omoare”, a povestit Costel Prelipcean.

Soțul Mărioarei Moroșan, Dumitru Moroșan, neagă acuzațiile aduse de către consăteanul ce reclamă că ar fi fost pus în pericol și susține că nevasta lui a tras dreapta de volan, foarte aproape de marginea drumului, pentru a evita o mașină de pe contrasens, ce a depășit axul drumului.

„Eu am niște conflicte mai vechi cu ei și mă tot reclamă începând cu anul 2015. Am o firmă de transport și am avut toate controalele posibile și imposibile de pe lumea asta. Mi-au fost verificate firma, mașinile, excavatoarele, utilajele, absolut tot. Eu i-am dat în judecată și am câștigat acțiunea în instanță. Ce s-a întâmplat azi. Venea o mașină din față, iar nevasta mea a tras dreapta pentru că ăla a trecut axul drumului, a încetinit și a oprit pentru că l-a văzut și pe ăstălalt pe marginea drumului. A oprit mașina ca să nu-i rupă oglinzile și ăsta anume a sărit șanțul și a zis: <<ce? vrei să mă calci?>>. Nu l-a călcat nimeni, nu l-a atins, mai erau 5 sau 10 metri până la el când a sărit șanțul. Ăsta e văr cu Huțuleac, cel care a dat cu sabia în cap la polițist. Ăștia mi-au zis mie, în 2015, printr-un cumnat de-al meu să le dau taxă de protecție. Mi-au transmis să vin eu la ei, să stau de vorbă cu ei, că dacă nu vin să mă închin lor, o să mă închin legii. Eu am zis că nu le dau niciun leu pentru că îmi plătesc taxele la stat, am angajați, am mașini, am asigurări, nu are ce să îmi facă. Am zis că prefer să mă închin legii pentru că eu sunt în regulă și nu au ce să-mi facă. De acolo a pornit tot conflictul”, ne-a declarat Dumitru Moroșan.

Polițiștii suceveni fac cercetări în acest caz cu privire la comiterea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. Părțile implicate urmează să fie audiate și în funcție de probele adunate la dosar se va face încadrarea juridică a faptelor. Costel Prelipcean a depus aseară o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Sursa video: Youtube/ Costel Prelipcean

Adauga comentariu