VIDEO Un tânăr care gonea prin Suceava cu aproape 100 km/h a fost trimis în judecată pentru că a omorât un pieton ce traversa neregulamentar

Denis Ovidiu Crețu, tânărul care la data de 21 octombrie a anului 2019 gonea cu mașina prin municipiul Suceava și a lovit mortal un pieton care traversa neregulamentar în zona Catedralei de pe Mărășești, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava consideră că evenimentul a avut loc atât din vina pietonului, cât și din vina șoferului. Mai exact, șoferul este judecat pentru că în momentul accidentului rutier gonea cu 92 km/h în localitate, pe un sector de drum cu limitare de viteză de 50 km/h. De asemenea, a fost luat în calcul și faptul că vitezomanul tocmai trecuse de o trecere de pietoni. Conform cercetărilor polițiștilor, Crețu circula cu 92 de km/h înaintea producerii evenimentului, iar în momentul impactului avea o viteză de 64 km/h. Șoferul circula dinspre Catedrală spre Nordic.

Vă amintim faptul că, în luna octombrie a anului 2019, Radu N. (71 de ani), localnic din zona Mărășești, s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii. Acesta a fost surprins și lovit de către un autoturism marca Audi A4, la volanul căruia se afla Denis Ovidiu Crețu (22 de ani la acea vreme), din Udești. Cel din urmă circula pe banda I. După ce a trecut de trecerea de pietoni de la „Bebelușul”, a trecut pe banda II, pentru că pe prima bandă erau parcate mașini. Imediat ce a schimbat banda, șoferul a văzut cum din partea stângă traversează un pieton, dar nu a mai apucat să oprească mașina în loc. Acesta a frânat cât a putut, a tras dreapta de volan și a lovit pietonul. Victima a fost proiectată sub un autoturism parcat regulamentar pe marginea drumului.

În acel moment, în sprijinul bărbatului de 71 de ani au sărit mai mulți trecători. La scurt timp după producerea evenimentului rutier, bătrânul a decedat.

Adauga comentariu