VIDEO Un tânăr de 24 de ani s-a cocoțat pe un stâlp de înaltă tensiune de supărare că fermierul pentru care a muncit nu l-a plătit

Localnicii din satul Bucșoaia, județul Suceava, au luat parte la un eveniment ce se putea transforma într-o tragedie. La data de 9 iulie 2020, pe la ora 19.00, un tânăr în vârstă de 24 de ani s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune din localitate. Un cetățean imediat ce l-a văzut pe bărbat cocoțat pe stâlp, a sunat la 112 și a anunțat ceea ce se întâmplă.

Evenimentul a avut loc la ieșirea din localitatea Bucșoaia spre orașul Gura Humorului, în apropiere de o cale ferată. Când oamenii legii au ajuns la fața locului, individul de pe stâlp nu a vrut să vorbească cu aceștia.

La fața locului s-a deplasat și un negociator din cadrul IPJ Suceava.

Pentru ca tânărul să nu se electrocuteze, firma care alimentează zona cu energie electrică a oprit curentul electric din zonă. Astfel, negociatorul a urcat lângă persoana în cauză reușind să-l convingă să coboare de pe stâlp.

Tânărul care s-a urcat pe stâlpul de înaltă tensiune este domiciliat în comuna Horodniceni și a spus că a recurs la acest gest pentru că a muncit la creșterea animalelor într-o fermă din comuna Vama și nu a fost remunerat așa cum era înțelegerea, cu suma de 300 de lei.

După ce a fost coborât de pe stâlp, tânărul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din cartierul Burdujeni, municipiul Suceava.

„Polițiștii au avut parte de o intervenție și de o experiență mai puțin obișnuită, respectiv au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că în zona DN 17, pe raza localității Frasin, un bărbat, o persoană necunoscută s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune refuzând orice colaborare cu persoanele care au încercat să îl abordeze. La fața locului s-au deplasat două echipaje de poliție, dar și colegi din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava și au încercat să poarte un dialog cu acesta, să afle motivația pentru care tânărul respectiv s-a urcat pe stâlpul de înaltă tensiune și bineînțeles să încerce să îl convingă pe acesta să coboare. În cele din urmă la fața locului s-a prezentat și un negociator al serviciului pentru Acțiuni Speciale IPJ Suceava. Acesta a urcat până la același nivel pe stâlpul de înaltă tensiune și abia atunci a reușit să creeze un dialog cu persoana respectivă. S-a stabilit că este un tânăr de 24 de ani, din comuna Horodniceni, cu posibile afecțiuni psihice și care susținea de asemenea și faptul că are de primit o datorie, urmare a unor activități lucrative prestate la stână de pe raza comunei Vama. S-a reușit de către negociator aducerea acestuia la nivelul solului și ulterior de aici a fost luat de un echipaj medical, a fost evaluat medical fără a prezenta probleme deosebite și de asemenea s-a dispus internarea medicală a acestuia într-un centru de specialitate”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

După ce a fost coborât de pe stâlp, tânărul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din cartierul Burdujeni, municipiul Suceava.

 

Adauga comentariu