VIDEO Urgia albă a pus stăpânire pe județul Suceava în mai puțin de 24 de ore. Drumurile blocate, casele lăsate fără energie electrică și mașinile ajunse în șanț le-au dat mari bătăi de cap autorităților

Urgia albă a pus stăpânire pe județul Suceava în mai puțin de 24 de ore. Mai multe drumuri din județ au fost pur și simplu blocate. Nici căile ferate nu au fost mai norocoase. Copacii doborâți de vânt au creat adevărate blocaje, trenurile rămânând zeci de minute bune pe câmpuri. Au fost probleme și cu furnizarea curentului electric. Mii case din județul Suceava au rămas fără energie electrică.

Ieri, pe la ora 16.00, un copac pus la pământ de viscol a blocat DN 17A, autoritățile au intervenit de urgență și au îndepărtat arborele, traficul rutier desfășurându-se în condiții de iarnă.

Circulația rutieră a fost blocată atât la ieșire dinspre municipiul Suceava spre Gura Humorului, cât și spre Dărmănești sau Fălticeni. Mai multe camioane pur și simplu nu puteau înainta din cauza gheții de pe carosabil și au paralizat traficul rutier și așa dificil.

Pe la ora 18.30, a fost blocat tronsonul de cale ferată în zona Grădiniță – Coșna din cauza copacilor căzuți. Prin zonă trebuiau să treaca doua trenuri interregio. Circulația a fost închisă până când reprezentanții Ocolul Silvic și ai Primăriei Coșna au intervenit pentru ridicarea arborilor.

La Coșna s-au deplasat și patru pompieri de la Detașamentul Vatra Dornei, cu accesorii specifice, în sprijinul silvicultorilor și angajaților de la Primărie.

Pe la ora 22.00, la Valea Putnei, un copac a căzut pe liniile de înaltă tensiune de la calea ferată și a luat foc. La fața locului au intervenit echipe de la CFR și Detașamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc

Abia în jurul orei 22.30, traficul nu era blocat pe nici un drum din cadrul Secției de Drumuri Naționale Suceava. Carosabilul alterna între tronsoane de drum la negru și tronsoane cu zăpadă de 1 – 3 centimetri pe zonele cu viscol. Pe șoselele din județ acționau 43 de utilaje.

La ora 22.00, 81 de consumatori erau nealimentați cu energie electrică în localitățile Coșna, Dumbrăveni, Salcea și Baia. 18 echipe Delgaz-grid au intervenit pentru remedierea problemelor. 15 posturi de transformare de joasă tensiune erau nealimentate.

În această dimineață, în jurul orei 03.30, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit, cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, la un eveniment rutier produs pe raza localității Păltinoasa (de la sensul giratoriu, spre Fălticeni). În sprijinul militarilor a intervenit și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

Un TIR a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat pe o parte. În cabină se aflau șoferul și ajutorul acestuia, cetățeni polonezi. Ambii erau conștienți și cooperanți. Pompierii i-au ajutat să iasă din mașină și le-au acordat primul ajutor medical. Unul dintre cei doi, cu o rană ușoară la cap, a fost preluat de către echipajul SAJ și transportat ulterior la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Gura Humorului, pentru investigații suplimentare.

În această dimineață, pe la ora 08.45, pe drumurile judetene acționau un număr de 34 utilaje cu lamă și răspânditor. Carosabilul era acoperit cu zăpadă frământată și polei. În zona de munte, carosabilul era acoperit cu zăpadă de 5 – 10 centimetri. Pentru combaterea poleiului s-a acționat cu 239 de tone de material antiderapant. Autoritățile au intervenit pentru lărgirea carosabilului. În zonele de câmp deschis era viscol și se formau suluri de zăpadă.

DelGaz Grid a intervenit cu peste 18 echipe operative (inclusiv cu  sprijinul ISU prin mobilizarea unui echpaj cu autoșenilată) pentru remedierea unor avarii la instalația electrică din județul Suceava, pe raza localităților Coșna, Salcea, Baia, Dumbrăveni, Ulma, Vatra Dornei, Dorna Arini, Stroiești, Salcea, Pojorâta, Suceava, Calafindești, Șerbăuți, Panaci, Straja, Siret, fiind contabilizați 14.235 de consumatori nealimentați. Astăzi, la ora 06.00, DelGaz Grid a comunicat faptul că un număr de 66 de consumatori au rămas nealimentați, în acest sens acționându-se în continuare cu patru echipe operative în teren.

 

Adauga comentariu