VIDEO Utilajele și armata Diasil sunt pregătite pentru a înfrunta iarna. Ion Lungu: „Le-am dat 12 miliarde de lei tocmai în ideea de a-și face stocuri de sare și nisip”

În această dimineață, primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu viceprimarul Lucian Harșovschi au efectuat „inspecția de sezon” de la sediul Diasil dinaintea venirii zăpezii.

Iarna aceasta Diasil este pregătit cu 33 utilaje pentru deszăpezirea municipiului Suceava. De asemenea, firma menționată s-a aprovizionat cu 1.200 de tone de sare și 250 de tone de nisip. Această cantitate de material antiderapant ar trebui să îi ajungă Diasil-ului pentru trei luni de zile.

„Firma Diasil este serioasă, niciodată nu am avut pe timp de iarnă probleme la intervenții când a fost vorba de înzăpezire sau îngheț. Am făcut un efort luna asta, le-am dat 12 miliarde de lei tocmai în ideea de a-și face stocuri de sare și nisip. E o perioadă mai delicată, înregistrăm plăți restante, este o realitate, nu ascundem, dar sperăm să facem eforturi în așa fel încât să nu fie nicio sincopă în serviciile de desăpezire și intervenție la îngheț”, a spus Ion Lungu.

„Fac apel la suceveni să-și echipeze mașinile corespunzător și, atunci când ninge abundent, să știe clar că întâi intervenim pe bulevardele principale, pe străzile care adună fluxuri de trafic și ulterior pe străduțe”, a spus Lucian Harșovschi.

Adauga comentariu