VIDEO Vacile vagaboande din Vatra Dornei au fost strânse de către polițiști de pe străzile orașului stațiune

Astăzi, în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor IPJ Suceava au emis 17 ordine de plasare pentru 17 vaci găsite nesupravegheate pe străzile din municipiul Vatra Dornei.
 
De-a lungul timpului au mai existat sesizari anterioare ale cetățenilor din municipiul Vatra Dornei, proprietara, o femeie de 67 de ani, fiind sancționată contravențional de două ori în perioada august - octombrie 2021 și fiind instruita în scris cu privire la zonele extravilane permise pentru pășunat și efectele juridice ale lăsarii nesupravegheate a animalelor pe drumurile și în spațiile publice.

Întrucât femeia a fost recalcitrantă și a refuzat să îi însoțească pe polițiști la sediul poliției a fost necesară folosirea forței prin imobilizare și s-a aplicat și o amendă în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor vor aplica o sancțiune în valoare de 3.000 lei la Legea 205/2004.

Cele 17 bovine (dintre care doar trei crotaliate) vor fi preluate conform ordinelor de plasare de către unitatea contractantă din cadrul Consiliului Județean Suceava și transportate la un centru specializat, conform procedurilor incidente.

Adauga comentariu