VIDEO Zeci de enoriași și preoți s-au lepădat de recomandările autorităților înghesuindu-se fără măști la liturgia oficiată de ÎPS Teodosie la o mănăstire din Dorna-Arini. Mai mulți copii au fost împărtășiți cu aceeași linguriță

Slujbă cu zeci de enoriași în interiorul Mânăstirii Acoperământul Maicii Domnului, din Gheorghițeni, Dorna-Arini. Oamenii nu poartă măști de protecție, iar distanța socială este ignorată, după cum se poate vedea și din filmulețul postat chiar de către Arhiepiscopia Tomisului.

Slujba a avut loc miercuri, în interiorul Mânăstirii Acoperământul Maicii Domnului, din Gheorghițeni, Dorna-Arini. Timp de trei ore la slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu alți preoți, recomandările autorităților au fost ignorate.

Deși masca de protecție este obligatorie în spațiile închise, enoriașii nu au respectat această măsură. De asemenea, nici distanțarea socială nu a fost o regulă pe care aceștia au respectat-o.

De asemenea, mai mulți copii au fost împărtășiți cu aceeași linguriță, după cum se poate vedea în filmulețul postat chiar de Arhiepiscopia Tomisului, momentul putând fi văzut la 2:38:45.

Pe 17 iunie, Biserica Ortodoxă a publicat un set de reguli cu privire la participarea oamenilor la slujbele religioase. Printre acestea se numără: distanța de 1,5 metri între persoane, iar purtarea măștii este obligatorie în lăcașul de cult.

 


Sursa material: libertatea.ro

Comentarii

concetatean

09.07.2020 13:16

Se vede clar ca oamenii, dimpreuna cu preotii si ierarhii lor, au venit cu bucurie, sa aduca slava Lui Dumnezeu si multumire. In locasul de cinstire al Domnului. Si se vede treaba ca unii ziaristi nu pot intelege acest lucru pt. ca nu inteleg cele 7 Sfinte Taine.
Oamenii, cu mic cu mare, cu pastorii lor au venit la Dumnezeu, insetati de harul Lui fiind.
Asa cum legile din fizica clasica nu sunt valabile in fizica cuantica, tot asa si cu legile respectabile in viata lumeasca, vremelnica, nu sunt in totalitate aplicabile in viata duhovniceasca in interiorul Bisericii.
Hristos a spus: "veniti la mine toti... " IN BISERICA nu ai cum sa te imbolnavesti pt. ca este cel mai curat loc de pe Pamant. Este practic imposibil.
Mai incolo, e treaba Lui Dumnezeu. Cine se baga in fisa postului Lui Dumnezeu... e treaba lui, asa ca... mare atentie, cuviosi ziaristi.
Iar Sfanta si Dumnezeiasca Impartasanie este Insusi Sfantul Trup si Scumpul Sange al Mantuitorului nostru Iisus Hristos, care pentru noi si pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor si spre viata vesnica, in Imparatia Lui Dumnezeu.
Este periculos ceea ce scrieti despre Sfantul Potir si Sfanta Lingurita, aceeasi cu care au fost impartasiti de 2000 de ani chiar si unii ziaristi si copiii lor si toti sunt sanatosi, vii si nevatamati.
Asa ca, NU va asumati riscul de a va lua la tranta cu Doamne Doamne.
Ca a mai incercat si lucifer si vedem bine unde a ajuns.
Va rugam, fiti deci... cu bagare de seama, ca timpul trece repede si vom ajunge sa dam socoteala si pentru ce am fi putut face bine si n-am facut.
Asta in conditiile in care, am dat doar Cezarului ce era al Cezarului... si Lui Dumnezeu...
ORICE S-AR INTAMPLA, DOGMELE NU VOR PUTEA FI SCHIMBATE, PRECUM NICI BISERICA LUI HRISTOS NU VA PUTEA FI BIRUITA NICI DE PORTILE IADULUI.
La carma corabiei conduce Hristos, nu guwernerul de anul asta sau cel de anul viitor, daa?
Desigur ca ma astept sa-mi fie cenzurat comentariul.

Adauga comentariu