VIDEO Zilele taxatoarelor din autobuzele TPL sunt numărate. Acestea vor fi înlocuite cu automate de bilete

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat faptul că până la finalul anului taxatoarele din autobuzele TPL vor fi înlocuite cu automate care vor emite bilete și abonamente pentru călătoriile cu mijloacele de transport ale Primăriei Suceava.

Până la finele anului 2020, va fi implementat sistemul de e-ticketing în oraș și odată cu el vor fi montate și 22 de automate precum cele menționate anterior.

În ceea ce privește modernizarea transportului public din Suceava, Primăria a încheiat un contract cu SC Altimate SA București pentru 10.397.998,51 de lei fără TVA. 

Firma menționată va trebui să se ocupe de : 

  • dotarea stațiilor de călători cu sisteme video de monitorizare, sisteme e-tiketing, panouri afișaj electronic pentru călători;
  • implementare echipamente de e-tiketing și sisteme de informare pe autobuze;
  • amenajare și dotare centru de comandă și monitorizare flotă autobuze electrice - clădire Autobaza Electrică TPL;
  • modernizare centru comandă/supraveghere din incinta primăriei pentru monitorizare transport local.

MINUTUL 07.34

„Primăria municipiului Suceava a început deja implementarea sistemului de e-ticketing în municipiul Suceava. Mă refer la faptul că stațiile de transport în comun vor fi modernizate, acest sistem de e-ticketing este prin fonduri europene, firma câștigătoare SC Altimate SA București pentru suma de 10.397.000 de lei fără TVA și în termen de 10 luni de zile softul trebuie să fie funcțional. Toți cetățenii municipiului Suceava, atunci când stau în stații, vor ști, în urma panourilor de informare care vor fi montate în stațiile noi ce trebuie aduse, în cât timp vine autobuzul, ce linii trec pe acolo, și foarte important își vor putea achizioța biletul, abonamentul, plata cash, plata cu card de la acele puncte din stație. Vor fi 22 de automate de emitere a tichetelor sau abonamentelor și bineînțeles se va putea face plata și prin RFID cu cardul de la bancă. În mijloacele de transport în comun vom avea informări cu stațiile care urmează, cât timp mai durează sau estimatul până la următoarea stație. (...) Nu vom mai avea aceste taxatoare care vor fi redistribuite în cadrul TPL și vor lua decizia cei din Consiliul de Administrație ce se va întâmpla, dar până la sfârșitul anului, pentru că e termen de 10 luni de zile de implementare al acestui proiect, să avem acest sistem și să fim într-adevăr în 2021 cu aceste mijloace de transport în comun”, a spus Lucian Harșovschi.

 

 

Adauga comentariu