Visăm la autostrăzi, dar avem drumuri naționale unde se circulă pe o singură bandă

În ultimii ani, discuția despre autostrăzi nu lipsește de pe agenda politică a oamenilor politici din județul Suceava, fie ei primari, parlamentari sau președinți de Consiliu Județean.

Se vorbește despre Autostrada 7 (Autostrada Moldovei) sau Autostrada 14 (Autostrada Nordului), dar mai devreme de 2030 nu va exista nici urmă de autostradă în județul Suceava.

Chiar dacă unii politicieni se arată extrem de optimiști, promisiunile lor nu au la bază niciun fundament. Pe lângă faptul că astfel de proiecte se demarează extrem de greu, firmele de construcții din România au o lipsă acută de personal. Până când această problemă nu va fi rezolvată, construcția de autostrăzi se va desfășura în continuare cu frâna de mână trasă pe teritoriul țării noastre. În plus, Moldova este la granița Uniunii Europene și nimeni nu pare interesat de dezvoltarea zonei de nord – est a României.

Până peste vreo 10 ani, când vom avea șanse mai mari de a discuta concret despre autostrăzi, vă propunem să facem o trecere în revistă a unor drumuri naționale de pe raza județului Suceava.

- DN 2H are de ani buni podul de la Mililșăuți semaforizat, șoferii circulând alternativ pe un singur sens. Autoritățile par incapabile să repare un amărât de pod, traficul rutier fiind extrem îngreunat de respectivul semafor;

- DN 17 are din nou probleme pe raza comunei Ilișești. La ieșirea din localitate, drumul se află din nou în reparații și se circulă pe o singură bandă. Și acolo este „plantat” un semafor, circulația fiind desfășurată alternativ pe un singur sens. De asemenea, pe DN 17, în zona Gura Humorului, traficul rutier este extrem de aglomerat, turismul având foarte mult de suferit.

Adauga comentariu