Viteza, principala cauză a producerii accidentului mortal de pe raza localității Horodnic de Jos. Șoferul autoturismul cu volan pe partea dreaptă, înmatriculat în Anglia, a decedat

Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața în urma unui accident rutier petrecut pe raza localității Horodnic de Jos, județul Suceava. Victima se afla la volanul unui autoturism marca Audi A4, cu volan pe partea dreaptă, înmatriculată în Anglia. În timp ce conducea autoturismul pe direcția Gălănești - Rădăuți, într-o curbă, tânărul a pierdut controlul mașinii și a lovit un copac ornamental de pe marginea drumului. În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat în șanțul din partea dreaptă a carosabilului.

În mașina condusă de tânărul domiciliat în municipiul Rădăuți se mai aflau încă trei persoane. În urma accidentului, șoferul a decedat, un pasager a fost grav rănit, iar ceilalți doi au suferit răni ușoare. Toți tinerii din autoturism au fost preluați și transportați cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți.

Alexandru Ștefan B., șoferul autoturismului a decedat în urma accidentului.

Ionuț Ș., pasager în autoturism, a fost diagnosticat cu „politraumatism, traumatism cranio cerebral, comoție cerebral, fractură închisă femur bilateral”. Acesta este în stare gravă.

Dumitru B., pasager în autoturism, a fost diagnosticat cu „politraumatism, traumatism cranioa cerebral, luxație posterioară șold drept”. Acesta este în stare ușoară.

Valentin Daniel G., pasager în autoturism, a fost diagnosticat cu „traumatism toraco-abdominal, contuzie șold stâng”. Acesta este în stare ușoară.

„Accidentul s-a petrecut aseară, puțin înainte de ora 22, pe Drumul Național 2H, pe raza localității Gălănești. Ne-am deplasat la fața locului cu o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD, în sprijinul fiind trimise și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean. În mașină au fost patru tineri, doi dintre aceștia se aflau încarcerați, unul fiind în mașină, iar cel de-al doilea prins sub autoturism. Acesta din urmă fiind și în stare de inconștiență.

În afară de persoanele inconștiente, toate celelalte victime care prezentau traumatisme multiple au transportate la spital. Pentru tânărul inconștient, în vârstă de doar 19 ani, s-au aplicat manevre de resuscitare însă din nefericire acestea nu au reușit să îi repornească inima, fiind declarat decedat”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, locotenentul Alin Găleată.

În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

 

Adauga comentariu