Vitezomanul cu BMW, pe care polițiștii suceveni l-au urmărit circa 70 de kilometri cu focuri de armă, a scăpat de pușcărie

Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului Emanuel Costel Hanganu împotriva sentinţei Judecătoriei Suceava prin care era condamnat la un an și cinci luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „distrugere” și „ultraj”.

Magistrații Curții de Apel Suceava au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de un an și cinci luni de închisoare. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei oraşului Siret sau în cadrul Primăriei comunei Grămeşti.

Decizia este definitivă.


Vă amintim că la data de 1 septembrie 2020, în jurul orei 00.10, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Suceava a observat un autoturism care se deplasa pe DN 2, pe raza localității Dărmănești, pe sensul de mers Suceava – Dărmănești, nerespectând regimul legal de viteză, ocazie cu care a fost făcut semn de oprire prin folosirea semnalelor acustice și luminoase.

În acel moment, un alt autoturism BMW, care circula pe aceeași direcție de mers cu autospeciala de poliție, a depășit neregulamentar mașina de Poliție, într-o zonă aflată sub acțiunea indicatorului rutier „Depășirea Interzisă” și a marcajului rutier longitudinal continuu simplu, rulând cu o viteză excesivă.

În atare condiții, echipajul rutier a pornit în urmărirea autoturismului BMW, efectuând semnale de oprire a acestuia însă șoferul respectiv nu s-a conformat fiind urmărit pe ruta Dărmănești – Suceava –Adâncata, timp în care vehiculul urmărit a rulat cu viteză excesivă și a efectuat depășiri neregulamentare, punând în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

Pe parcursul urmăririi s-a dispus măsura instituirii mai multor filtre formate din lucrători din cadrul poliției rutiere/ordine publică, însă autovehiculul în cauză nu a respectat semnalele de oprire forțând și reușind să-și continue deplasarea.

Pe raza municipiului Suceava, din cauza vitezei excesive, fugarul a virat la stânga într-o curbă periculoasă și a părăsit partea carosabilă. În acel moment, patrula de poliție blocat mașina respectivă, însă șoferul a dat cu spatele intrând în coliziune ușoară cu partea stânga a autospecialei de poliție. În continuare, polițiștii rutieri au folosit armamentului din dotare, fiind trase patru focuri în plan vertical însă autoturismul și-a continuat deplasarea.

La o distanță de un kilometru, fugarul nu a adaptat viteza de deplasare într-un viraj la stânga, pierzând controlul asupra volanului și părăsind partea carosabilă, unde a intrat în coliziune cu vegetația forestieră de pe marginea DN 29A.

În urma impactului, șoferul a părăsit habitaclul autovehiculului luând-o la fugă, însă patrula aflată în urmărirea sa, a reușit imobilizarea acestuia în zona producerii evenimentului rutier. Polițiștii au stabilit că acesta se numește Emanuel Costel Hanganu (20 de ani), din orașul Siret.

La acea vreme, pe numele lui Hanganu a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere” și „vătămare corporală din culpă” și a fost reținut pentru 24 de ore.

Adauga comentariu