VIZIUNE POLITICĂ ŞI NEGOCIERI LA SÂNGE! Rareș Bogdan: "Marcel, dă-ne un minister, oricare"... Dacă e adevărat, "Felicitări, #EchipeiCâştigătoare!"

Pe "surse", liderii PNL sunt nemulțumiți că pierd teren la negocierile pentru formarea guvernului, din cauză că ministerele cu bugete importante sunt revendicate de PSD. Ar fi culmea să fie mulţumiţi... Negocierile se fac în genunchi, nu pe genunchi ca până acum.

CITEŞTE: De la atâta negociere cu PSD, PNL rămâne-n portofoliul gol. Rareș Bogdan, după ce PSD le-a comunicat liberalilor că le ia Ministerul de Finanțe: „Marcele, nu poți să ne faci asta!”

După cum v-am relatat în materialul de mai sus, Marcel Ciolacu le-a transmis joi seară liberalilor că vrea finanțele și transporturile, iar prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan i-a spus la un moment dat: „Marcele, nu poți să ne faci asta!”. Cică printre schelălăiturile de la negocieri s-a auzit şi: ”Marcel, dă-ne un minister, oricare”.

Rareş Bogdan și alți liberali ar fi cerut ministerul Justiției (că-l vrea Iohannis, să nu aibă surprize post-preşedinţie cu casele alea din Sibiu), doar Florin Cîțu ar fi revendicat ministerul de finanțe pentru PNL. Marcel Ciolacu le-ar fi transmis că pot să ia eventual ministerul fondurilor europene.

Alte surse PNL susțin că Rareș Bogdan i-ar fi spus lui Ciolacu: ”Marcel, oameni buni, eu și colegii mei nu putem să mergem în partid fără măcar unul dintre cele 3 ministere de investiții: Finanțe, Transporturi sau Dezvoltare”.

Pesediștii i-ar fi tranmis să se certe el cu UDMR, nu ei, deoarece dacă PNL ia premierul este firesc ca PSD să ia finanțele iar dacă liberalii nu sunt mulțumiți și vor pentru ei și finanțele și transporturile și secretarul general al guvernului atunci să le cedeze pesediștilor funcția de premier.

De nepreţuit la aceste "negocieri" ("cască gura, aaa, Rareş, cască gura"), este că cică liberalii se tem că PNL ar putea rămâne doar cu acele ministere care-l interesează pe Klaus Iohannis.

Negocierile de joi seară au fost "conduse" (declarativ) de Nicolae Ciucă, varianta de premier a PNL, însă acesta ar fi vorbit doar spre final, când s-a discutat despre măsurile sociale. Iar Florin Cîțu, care a părăsit supărat discuţiile, pentru a se întoarce doar după închiderea lor, viteaz ar fi spus că nu este de acord cu impactul foarte mare al măsurilor propuse de PSD pe partea socială, deoarece s-ar pune astfel în pericol stabilitatea fiscal-bugetară.

Alte surse susțin însă că liderul PNL este absent de la negocieri și frustrat că a pierdut poziția de premier.

PSD și PNL au avut, joi seară o nouă rundă de negocieri, urmând ca azi la prânz să continue discuțiile pe programul de guvernare și împărțirea ministerelor. Liderii celor două partide au anuțat joi seara că până joia viitoare va fi instalat noul guvern.

Adauga comentariu