Zeci de percheziții făcute la contrabandiștii și traficanții de droguri din Suceava. Opt inși au fost deja „cazați” în Arestul IPJ Suceava

Ieri și astăzi, procurorii DIICOT Suceava împreună cu polițiștii de la IPJ Suceava au desfășurat zeci de percheziții pe raza județului pentru destructurarea a două grupări specializate în contrabandă cu țigări, trafic de droguri și mai nou trafic de migranți.

În cursul zilei de ieri au fost făcute 10 percheziții în zona Bilca – Vicovu de Suceava, fiind puse în aplicare 16 mandate de aducere. În urma audierilor au fost reținuți Mihai U., Constantin M., Ionuț C., Ionuț B., Adelin C., Vasile U., Adrian G. și Constantin Ovidiu U.. De la aceștia, anchetatorii au ridicat șapte mașini, un microbuz, sume de bani, țigări de contrabandă, telefoane mobile, precum și alte înscrisuri cu valoare de material probator.

Unii dintre inculpați au dublă cetățenie română și ucraineană, în sarcina lor fiind reținute infracțiuni de constituire de grup infracțional organizat, contrabandă sau trafic de migranți.

Astăzi, polițiștii și procurorii DIICOT au făcut 24 de percheziții pe raza localităților Broșteni, Crucea, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Vatra Dornei, precum și pe raza județelor Cluj, Olt, Neamț, Vaslui și municipiul București, fiind puse în aplicare 16 mandate de aducere într-un dosar vizând infracțiuni din sfera traficului de droguri.

Trebuie menționat că astăzi, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional.

Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor.

Adauga comentariu