Zi de pomină pentru un sucevean. A mers la crâșmă să bea câteva beri însă a ajuns să se răstoarne pe calea ferată cu o mașină pe care s-a oferit să o cumpere deși nu are permis

La data de 19 ianuarie 2020, în jurul orei 19.10­, polițiștii din Liteni au observat o mașină în timp ce era tractată de pe calea ferată, din apropierea trecerii la nivel cu calea ferată a DJ 208 C către satul Roșcani, orașul Liteni. Lângă autoturism se aflau Constantin Rapciuc (36 de ani), din comuna Ipotești, care locuiește fără forme legale în comuna Pătrăuți, cel care a condus vehiculul și Radu T., din municipiul Suceava, proprietarul autoturismului, precum și Dragoș T., șoferul mașinii care a efectuat tractarea.

Din verificările făcute de agenți a reieșit că, în după amiaza – zilei de 19 ianuarie a.c., Constantin Rapciuc a mers într-un bar din apropierea Pieței Mari din Suceava, unde l-a cunoscut întâmplător pe Doru Tauciuc, s-au împrietenit și au consumat băuturi alcoolice, Rapciuc consumând mai multe beri.

După ce au ajuns în stare de ebrietate, Radu T. i-a propus lui Constantin Rapciuc să îi vândă un autoturism Ford Focus, care avea autorizația de circulație provizorie expirată din data de 8 ianuarie 2020, în schimbul sumei de 1.000 de euro, deși acesta din urmă nu avea asupra sa decât o sumă mică de bani.

Constantin Rapciuc a acceptat să cumpere mașina cu promisiunea că îi va aduce banii ulterior și chiar s-a hotărât să probeze autovehicululul până la locuința mamei sale din comuna Ipotești, deși a fost atenționat de Radu T. că mașina nu are numere de înmatriculare valabile.

Constantin Rapciuc, însoțit și de Radu T., a condus autoturismul prin municipiul Suceava, apoi pe DJ 208A, a trecut de comuna Ipotești și a ajuns până în orașul Liteni, parcurgând aproximativ 30 de kilometri. În timp ce întorceau spre Suceava, la intersecția dintre DJ 208A cu DJ 208C, în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată către satul Roșcani, Constantin Rapciuc a pierdut controlul asupra volanului, a derapat de pe partea carosabilă și a ajuns cu partea din spate a vehiculului peste calea ferată.

La fața locului au oprit mai mulți șoferi, printre care și Dragoș T., care s-a oferit să tracteze de pe calea ferată automobilul condus de Constantin Rapciuc, pentru a nu pune în pericol traficul feroviar.

În urma verificărilor făcute în bazele de date, polițiștii au descoperit că Rapciuc nu are permis de conducere, iar mașina condusă de acesta nu avea numere de înmatriculare valabile.

Constantin Rapciuc a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la Spitalul Județean Suceava, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „conducere fără permis” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”. Acesta urmează să fie prezentat instanței de judecată în vederea luării unor măsuri preventive.

Adauga comentariu