Zugravul șantajist în vârstă de 75 de ani, care a terorizat-o pe o suceveancă amenințând-o telefonic, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Ioan Țibu la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „șantaj”.

Termenul de încercare stabilit este de trei ani.

Pe durata termenului de încercare inculpatul are obligaţia să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate apreciate ca adecvate de către Serviciul de Probaţiune Suceava. De asemenea, Ioan Țibu trebuie să presteze timp de 80 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Suceava sau în cadrul DGASPC Suceava.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că, o suceveancă în vârstă de 65 de ani, din municipiul Suceava, nu a mai suportat mesajele și apelurile de amenințare pe care le primea și a cerut sprijinul polițiștilor. Femeia a primit mai multe apeluri și mesaje de amenințare în perioada 26 - 31 martie 2021, din partea unor persoane necunoscute. Se pare că șantajiștii îi cereau femeii să îi dea 1.500 de lei unui bărbat pe nume „Ion”, care i-a zugrăvit un spațiu comercial în urmă cu circa doi ani de zile.

După ce au fost sesizați, polițiștii au efectuat verificări. În urma acestora, oamenii legii l-au identificat pe Ioan Țibu (75 de ani), din municipiul Suceava, ca fiind autorul actului de șantaj.

La data de 21 aprilie 2021 a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară acasă la individul menționat anterior. În urma perchezițiilor s-au găsit probe temeinice din care a rezultat faptul că Țibu a săvârșit infracțiunea de „șantaj”. Atunci, bătrânul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu